Aase Wip

Raadslid

Sinds 2018 ben ik actief bij DUS Weert.

Ik ben van jongs af aan al bezig geweest met politiek, en toen ik besloot het in het echt mee te willen maken heeft DUS Weert me destijds met open armen ontvangen.

Sinds die tijd volg ik al raadsvergaderingen bij en sinds maart 2023 ben ik raadslid voor de partij.

Naast mijn werk in de politiek ben ik slager bij Koos Hermanns en volg ik een mbo slagersvakopleiding.

Wat ik heel mooi vind aan dit werk is dat het een echt ouderwetse ambachtsslagerij is, ik doe zelf veel uitbenen en gehaktproducten maken.

Op het moment ben ik natuurlijk nog het vak aan het leren met veel minder ervaring dan mijn collega’s, echter leer ik snel en heb ik veel ambitie.

Een van de dingen die mij opvalt is dat bewoners zich niet altijd betrokken voelen bij plannen en veranderingen in de gemeente, dit wekt verwarring op en ik zie het ook zeker als een ambitie om een verbindende rol te blijven spelen en hier beter in te worden.

In de zomer van 2024 heb ik met collega Peter Weekers de inwoners van moesel geholpen bij project “Herontwikkeling Keent-Moesel”, hier was ook enig verschil tussen de verwachtingen van de bewoners en de planning van de gemeente.

Wij hebben toen een betrokken rol mogen spelen en ik ben heel trots op wat we daar bereikt hebben.

Hiernaast vind ik de energietransitie interessant, vooral de vraag hoe we deze enorme opgave op een goede manier vormgeven.

“Betrokken politiek begint met een goed gesprek” is mijn slogan, naar mijn ervaring kom je veel meer te weten als je daadwerkelijk met de mensen gaat praten en luistert wat ze vertellen.

Ik vind dit heel belangrijk en daarnaast is er voor mij niks leuker dan met mensen praten en ze proberen te begrijpen.

Woonachtig in: Weert

E-mail: A.Wip@raadweert.nu

Mobiel: 06-83.89.06.10

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.