Piet Scholten (fractievoorzitter)

Raadslid

Trotse vader van 2 (puber) zonen en een lieve hond.

Sociaal domein: mensen voorop. Recht op maatwerk

Sinds 2017 ben ik betrokken bij DUS Weert. Gevraagd door Conny Beenders naar aanleiding van het spreekrecht waar ik gebruik heb gemaakt in de toenmalige raadsvergadering. Als penningmeester van ZPC de Rog (sinds 2015) moest ik immers de bezwaren van de zwemclub tegen nieuw subsidiebeleid toelichten aan de raadsleden.

In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ICT-consultant. Dagelijks adviseer ik klanten over het (verbeterde) gebruik van de software die zijn aangeschaft hebben. Daarnaast ben ik nog 1 dag per week controller bij een aannemersbedrijf.

Als commissielid niet-zijnde raadslid van DUS Weert houd ik mij voornamelijk bezig met de financiële aspecten van raadsvoorstellen, de begroting, begrotingswijzigingen en de jaarrekening. Ook het sociale domein heeft mijn aandacht. Dit domein wordt door de huidige coalitie en college als melkkoe gebruikt met als gevolg dat de inwoners die dit geld echt nodig hebben steeds vaker niets krijgen. Dit kan en moet echt beter.

In de komende jaren waarbij de energie transitie gerealiseerd dient te worden komen beide aspecten, geld en sociaal domein, royaal aan de orde. De transitie gaat veel geld kosten en wij moeten ervoor zorgen dat iedereen hieraan mee kan doen. Vanuit mijn maatschappelijke betrokkenheid zal mijn deur DUS altijd voor u openstaan voor vragen.

Daar sta ik DUS voor!

E-mail: p.scholten@raadweert.nu
Mobiel: 06 4684 3105

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.