Warm Wonen Weert Winkel

Actueel

In de raadsvergadering van 14 december j.l. word gesproken over ‘Warm Wonen Weert’. Het betreft hier een organisatie die in 2023 maar liefst 200.000 euro krijgt om mensen ertoe aan te zetten om hun woning te verduurzamen.

De gemeenteraad wil weten of de inzet van al dit geld ook effect heeft en waarom de personeelskosten, meer dan de helft van het geld, zo hoog zijn. DUS Weert vraagt zich tevens af waarom gemeenschapsgeld wordt ingezet om vrijwilligers te betalen die worden geworven via de holding van Weert Energie. Dit steekt, temeer omdat vrijwilligerswerk elders, zoals bij het museum, niet wordt vergoed.

DUS Weert mist concrete resultaten gebaseerd op de adviezen die door Warm Wonen Weert worden gegeven. Een helder antwoord komt er niet van de wethouder maar wel een toezegging om komend jaar de gang van zaken te evalueren. Daar neemt het grootste deel van de gemeenteraad genoegen mee. DUS Weert mist concrete resultaten en keurt het voorstel dan ook af. Wellicht is het beter om huishoudens gratis ledlampen te geven dan wordt er zeker energie bespaard!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.