Huurders Cwartier doen hun verhaal bij politieke partijen

Actueel

Een afvaardiging van de huurders van Cwartier komt op 22 januari in de fractievergadering van DUS Weert spreken over de toekomstplannen voor het Beekstraatkwartier. Ook vertegenwoordigers van de fracties CDA, PvdA, D66 en Weert Lokaal waren van de partij. De plannen voor het Beekstraatkwartier hebben nl. directe gevolgen voor Cwartier, een bedrijfsverzamelgebouw waar kleine en middelgrote bedrijven en organisaties onder één dak werken aan innovatie, creatie en sociale kansen.

De huidige huurders begrijpen dat er iets moet gebeuren in dit gebied; ook het gebouw is verouderd en moet opgeknapt en verduurzaamd worden. Omdat de exploitatie binnenkort afloopt is het wel het moment om opnieuw te kijken naar wat er op deze plek mogelijk is.

Men is van mening dat er op dit moment in de plannen van de gemeente een scenario ontbreekt; namelijk het scenario waarin Cwartier als gebouw zoals het nu is ingevuld behouden blijft. Met alle bedrijvigheid, verbindingen, creativiteit, traffic en chemie die daarbij hoort. Het succes wat het nu is; zowel economisch als sociaal-maatschappelijk.

Men geeft aan dat het goed is om te kijken wat er nu al op deze plek is, vraagt namens alle huurders dat de gemeenteraad een zorgvuldige afweging van mogelijke scenario’s maakt en daarbij vooral in het achterhoofd te houden dat iets nieuws per definitie niet beter hoeft te zijn.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.