Fracties DUS Weert, CDA en PvdA laten zich bijpraten over woningmarktcijfers Weert 2023

Actueel

Landelijk zit de woningmarkt in het slot. Sinds de jaren ’70 is er niet meer zo’n groot tekort aan woningen geweest. Omdat dit ook speelt in de gemeente Weert nodigt DUS Weert Eugéne Konings van Konings Makelaardij & Taxaties uit om ons bij te praten over de woningmarktcijfers Weert 2023. Aan bod kwamen o.a. het actueel aanbod in de Gemeente Weert, de koopsom ontwikkeling 2014-2024, verhuisbeweging van en naar Weert en de marktcijfers verkopen 2023 in de Gemeente Weert. Op basis hiervan werd er ook een doorkijk gegeven naar de komende periode.

Vanuit Eindhoven wordt de druk op de Weerter woningmarkt groter. Maar inwoners van Weert willen juist dat woningen ook beschikbaar moeten blijven voor de Weertenaren. In een interview op WeertFM zegt woningmarktexpert Peter Boelhouwer dat de gemeentes aan zet zijn.
Boelhouwer, hoogleraar aan de TU Delft, zegt dat met de nieuwe huisvestingsverordening je de helft van de betaalbare woningen aan eigen inwoners of mensen met economische binding aan Weert kunt toewijzen. Daar kun je dus behoorlijk in sturen. Hij doet ook een oproep aan de gemeenteraad om NEE te durven zeggen tegen dure woningplannen.

Boelhouwer benoemt ook de meerwaarde van de zogeheten knarrenhofjes. Hij ziet dat in deze hofjes de bewoners minder eenzaam zijn en er op de woningmarkt veel bruikbare woningen kunnen vrijkomen. Het ‘Hofjes wonen’, een nieuwe vorm van huisvesting voor ouderen, heeft DUS Weert opgenomen in het verkiezingsprogramma 2022-2026.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.