Fiets en voetgangers oversteek Hushoverweg blijft open

Actueel

De recente instorting van een stuk riool op de Hushoverweg is voor het college van B&W de aanleiding om dan ook maar meteen de oversteek voor fietsers en voetgangers te sluiten. Dit tot grote verbazing van DUS Weert want volgens hen heeft de sluiting van de oversteek absoluut niks te maken met de instorting en de noodzakelijke rioolrenovatie. Tijdens de raadsvergadering kan Wethouder Winters dan ook geen steekhoudende argumenten aanvoeren waarom deze oversteek gesloten dient te worden.

De verbazing van veel raadsleden is groot want in juni 2020 heeft diezelfde gemeenteraad in meerderheid beslist dat deze oversteek juist open dient te blijven. DUS Weert vraagt zich dan ook af wat het klakkeloos naast zich neerleggen van een eerder genomen besluit van de gemeenteraad doet met het vertrouwen van onze inwoners in de Weerter politiek.

Op initiatief van DUS Weert werd samen met de VVD een amendement opgesteld om de oversteek ook nu niet op te heffen; dit is mede-ingediend door CDA en PvdA. Het amendement is met grote meerderheid van stemmen aangenomen (26 voor en 4 tegen). De oversteek blijft gewoon open!

Lees ook het artikel in Dagblad de Limburger van 8-juni-2023.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.