DUS Weert wil meldpunt en fonds voor inwoners die in financiële nood zitten of dreigen te komen.

Actueel
Zorgen om primaire levensbehoeften

Wij leven in roerige tijden. Tijden waarin heel veel inwoners van Nederland (en ook Weert) meer in problemen komen door torenhoge inflatie en stijgende energieprijzen.
Gelukkig is er al een eenmalige energietoeslag uitgekeerd aan veel inwoners. Echter constateren we dat een grote groep inwoners alsnog in financiële problemen dreigt te raken.

De huidige inflatie is niet meer op te vangen door een eenmalige toeslag.
Veel mensen komen er ook niet voor in aanmerking.
Daardoor zullen sommige mensen gedwongen de keuze moeten maken tussen eten of verwarmen/douchen. In uiterste nood moeten zij een bankafschrijving voor huur of energie storneren, waardoor er schulden ontstaan. Dit kan snel uit de hand lopen als mensen geen perspectief krijgen.

De fractie van DUS Weert verzoekt het college om na te gaan in hoeverre het huidige armoedebeleid kan worden aangepast, om te komen tot een compensatieregeling voor degenen die in grote financiële problemen komen.
Wellicht zijn er ook mogelijkheden via de Bijzondere Bijstand en kan er met maatwerk deze problemen worden voorkomen.

Het mag niet zo zijn, dat inwoners niet in staat zijn om te voorzien in de
primaire levensbehoeften.

DUS Weert wilt z.s.m. weten of er een fonds met een fysiek meldpunt kan worden ingericht. De inwoners kunnen zo direct hun verhaal doen bij de gemeente.
Zo kan er op een adequate manier worden gekeken welke maatregelen en hulp er direct geboden kan worden om inwoners van Weert te ontlasten.

Lees onze volledige brief via deze link.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.