DUS Weert lanceert succesvol eerste “Gesprek van de dag”

Actueel

Op woensdag 28 februari heeft DUS Weert een nieuw initiatief gelanceerd, het “Gesprek van de dag”. Dit eerste gesprek vond plaats in café Aod Bosseve aan de Boshoverweg, waar inwoners van de wijk Boshoven tussen 19.30 uur en 21.00 uur welkom waren om hun vragen en zorgen te delen met Aase Wip en Karin Duijsters van de fractie DUS Weert.

De aanwezige wijkbewoners hadden één belangrijk gemeenschappelijk punt van zorg: de multifunctionele accommodatie in Boshoven. Dit onderwerp staat al geruime tijd hoog op de agenda.

In de raadsvergadering van december 2019 is de verkoop van het Kwintet behandeld, waarbij werd besloten tot een tijdelijke huisvesting in het schoolgebouw aan de Annendaal. Echter, nu blijkt dat deze keuze niet ideaal was, aangezien diverse verenigingen in de problemen zijn gekomen door ruimtegebrek en sommigen zelfs gedwongen werden uit te wijken naar andere locaties buiten de wijk. Met Don Bosco momenteel gesloten voor onbepaalde tijd, blijft een duurzame oplossing voor het accommodatieprobleem in Boshoven een veelbesproken onderwerp.

Karin Duijsters, raadslid van DUS Weert, benadrukt het belang van een passende wijkaccommodatie: “Het kan niet zo zijn dat verenigingen uit nota bene de grootste wijk van Weert, moeten uitwijken naar andere delen van de stad. Een wijkaccommodatie is het kloppende hart van een buurt en draagt bij aan sociaal contact en onderlinge verbondenheid.”

Het “Gesprek van de dag” was een mooie stap in het creëren van een dialoog tussen bewoners en DUS Weert. Wij kijken ernaar uit om dit initiatief regelmatiger in te zetten, en samen met inwoners te werken aan oplossingen voor heel Weert. Aanpakken DUS!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.