Skip to main content

Voorzitter DUS Weert geïnterviewd door WeertFM over COA-gelden

By 29 oktober 2020Actueel Nieuws

Zondag 25 oktober 2020 zond WeertFM een interview uit waarin Jeroen Heijdeman en Hans Marechal (voorzitter van DUS Weert) met elkaar in gesprek gingen over de COA-gelden affaire.

Bekijk het hele interview via de link en lees hieronder de begeleidende tekst zoals gepubliceerd door WeertFM.

Raadslid Conny Beenders raakte in het voorjaar van 2020 in opspraak door haar rol in de COA-pot affaire in het Weerter gemeentehuis. Nadat er een motie van wantrouwen werd aangenomen tegen burgemeester Jos Heijmans werd bekend dat Conny Beenders contant geld van hem heeft aangenomen. Hans Marechal, voorzitter van politieke beweging DUS Weert, reageert bij WeertFM voor het eerst op de affaire met een grote impact op zijn partij.

Openhartig gesprek
Afgelopen week ging Jeroen Heijdeman in gesprek met Hans Marechal. Een open en eerlijk gesprek over de rol van Conny Beenders in de COA-pot affaire en wat er zich in zijn ogen nog meer afspeelt in deze affaire binnen de muren van het stadhuis. “Is dit nu Weert u waardig of eerder Weert onwaardig”, aldus Hans Marechal.

Rol van DUS Weert
Voor DUS Weert is en blijft Conny Beenders een bijzonder persoon en een bijzonder raadslid. Conny Beenders handelde dan ook integer, maar wel onhandig volgens de partij. Het nieuws over het DUS Weert-raadslid lijkt volgens de partijvoorzitter aanleiding te zijn voor andere partijen om de aandacht af te leiden van dat waar de COA-pot affaire om begonnen is: het niet goed functioneren van college van burgemeester en wethouders.

Nog niet over tot de orde van de dag
DUS Weert gaat er vanuit dat alle partijen over dingen heen moeten kunnen stappen. Daarmee lijkt de grootste oppositiepartij in de Weerter gemeenteraad de gevoeligheid van het nieuws rond Conny Beenders niet goed in te schatten. Zo blijkt onder andere uit de discussie die ontstond bij het voorstel om Conny Beenders te benoemen in de vertrouwenscommissie voor de nieuwe burgemeester van Weert. Het is duidelijk dat de gemeenteraad van Weert er nog niet aan toe is om over te gaan tot de orde van de dag.