Skip to main content

Veilige en gebruiksvriendelijke fiets en voetgangers oversteek Ringbaan Noord

By 27 september 2018september 30th, 2019Moties & Amendementen

Lars Lambers van de Weerter VVD en Peter Weekers van DUS Weert gaven de voorzet voor de motie die uiteindelijk samen met alle partijen tot stand is gekomen en is ingediend om een veilige en gebruiksvriendelijke fiets en voetgangers oversteek te realiseren. De brug moet veelvuldig gebruikt gaan worden en naar de mening van DUS Weert moet het hellingspercentage daarom niet hoger dan 3% zijn.

De oversteek (fiets- en voetgangers brug) moet zorgen voor een optimale ontsluiting van Laar, Laarveld en Hushoven. Andere voorwaarde is wel dat deze ontsluiting aansluit op de voorzieningen (school, sportaccommodaties, winkels) in de wijk Molenakker. De volledige tekst van de motie leest u via de volgende link: Motie_Ringbaan Noord.

Lees via de volgende link ook het artikel dat op 27 september 2018 hierover verscheen in dagblad De Limburger: Artikel_De_Limburger_27-september-2018.

Daarnaast moet er ook een veilige ontsluiting komen voor fietsers en voetgangers ter hoogte van de Wiekendreef richting Laarveld/Laar/Hushoven. Dit wordt meegenomen in de ontwikkeling fase 3 en 4 Laarveld.