Skip to main content

Piet Scholten

By 24 april 2017januari 27th, 2018fractie

Piet Scholten

– Sociaal voor mens en dier. Deskundig en betrokken.

  • Senior ICT Consultant,
  • zelfstandig ondernemer
  • Penningmeester ZPC De Rog (6 jr),
  • Lid steunfractie DUS Weert
  • Woont in de wijk Leuken

Waarom actief worden in de lokale politiek in Weert?

Als je voor je werk en voor en de vereniging waarvoor je actief bent in contact komt met de gemeentelijke politiek gaat er een nieuwe wereld voor je open.

Welnu, dat is mij DUS Weert ook overkomen. Dan ga je je weg zoeken, fracties benaderen, gebruik maken van spreekrecht en commissie- en raadsvergaderingen bijwonen. Met verbazing heb ik vervolgens de besluitvormingsprocessen gevolgd. De vraag die steeds weer bovenkwam was:

“Gaat het hier nu om wat het beste is voor de inwoners van Weert, of om het beste voor de politieke partijen, ambtenaren of wethouders??”

Mijn conclusie is duidelijk: in veel gevallen staat het belang van de burger zeker niet op plaats één.

Met deze conclusie in gedachten begint het te borrelen en komt de vraag op of en hoe IK hier iets aan kan veranderen. Met de gedachte dat toeval niet bestaat is de vraag van DUS WEERT gekomen of ik niet mee wil doen met DUS WEERT. Laat het duidelijk zijn: alleen kun je weinig, dus samenwerken is een must. Na veel informatie opzoeken, overleg met mijn echtgenote, vrienden, familie, werkgever en een goed gesprek met Conny Beenders, is mijn besluit duidelijk: als je wilt dat er iets verandert dan moet je er zelf ook iets aan doen.

Nu het lidmaatschap van DUS Weert een feit is en ik ook plaats heb genomen in de steunfractie is het dus tijd voor de volgende stap: “Duidelijk maken waar ik voor sta”.

Mijn focus richt zicht dan ook op de lokale uitdagingen zoals:

  1. Bewaken van de begroting, worden er voor de inwoners de beste keuzes gemaakt?
  2. Zijn investeringen echt in het belang van de gemeente?
  3. Zijn toekomstplannen/visies voldoende concreet en samenhangend?

Het belangrijkste daarbij is een permanent overleg met de inwoners om hun stem te kunnen vertegenwoordigen.

Motto:

Bij DUS Weert staan de inwoners van Weert centraal en SAMEN met hen moeten we zorgen voor een financieel gezonde toekomst van Weert. DUS SAMEN werken en SAMEN oogsten!!

De Ultieme Samenwerking Weert
onafhankelijke politieke beweging

Terug naar het overzicht