Skip to main content

Mantelzorg blijkt in Weert een rekbaar begrip te zijn

By 25 december 2018september 29th, 2019Actueel Nieuws

Met bovenstaande titel verscheen op 24 december in de digitale versie van Dagblad De Limburger een artikel door Leon Janssen. Beknopt beschreven meld hij het volgende.

  • “Door een aanpassing van de definitie is Weert in één klap honderden mantelzorgers armer geworden. Dit, tezamen met het voorgestelde inperken van parkeermogelijkheden voor mantelzorgers binnen Weert, vormt de reden voor raadslid Conny Beenders om in het geweer te komen.”
  • “Het is aan raadslid Conny Beenders te danken, dat Weert de titel ‘Mantelzorgvriendelijkste gemeente van Limburg’ ook nog daadwerkelijk waarmaakt.”
  • Beenders ontdekte in de gemeentelijke plannen voor volgend jaar dat de mantelzorgkaart, een parkeerkaart waarmee mantelzorgers gratis kunnen parkeren in de betaalde zones, aan banden gelegd zou worden.”
  • “Volgens Beenders doet het inperken van de mogelijkheden van de mantelzorgkaart geen recht aan de titel ‘Meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg’ die Weert in oktober dit jaar kreeg van het Platform Mantelzorg Limburg.”
  • Beenders’ pleidooi tijdens de gemeenteraadsvergadering vorige week kreeg gehoor. Uiteindelijk ging na veel praten een meerderheid van de raad akkoord met een mantelzorgkaart met een ‘parkeerstraal’ van vijfhonderd meter die 24 uur per dag geldig is.”


Het hele artikel door Leon Janssen is hier te lezen (Mantelzorg_Weert_rekbaar_begrip) of via de link naar de betreffende pagina van Dagblad de Limburger.