Skip to main content

Limburg gaat overlastgevende exotische planten en dieren aanpakken

By 25 december 2018september 29th, 2019Actueel Nieuws

Met deze titel verscheen op 25 december in de digitale versie van Dagblad De Limburger een artikel door Jan Hensels. Beknopt beschreven meld hij het volgende.

  • “De provincie Limburg komt komend jaar met een plan van aanpak voor exotische planten en dieren die een plaag kunnen vormen als ze niet tijdig worden bestreden. Dat heeft een woordvoerder van de provincie bevestigd. Het actieplan moet uiterlijk begin augustus klaar zijn.”
  • “Als er te lang gewacht wordt en er al sprake is van een plaag is de aanpak veel lastiger en kostbaarder. Sommige van die exoten kunnen zich snel vermeerderen en verspreiden.”
  • “In Weert werd afgelopen jaar de tijgermug bestreden, een exotisch insect dat volgens deskundigen ziektes kan overbrengen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit liet onder meer vallen plaatsen op industrieterrein Leuken-Noord.”


Het hele artikel door Jan Hensels is hier te lezen (Limburg_pak_overlastgevende_exoten_aan) of via de link naar de betreffende pagina van Dagblad De Limburger.

Peter Weekers en Piet Scholten van DUS Weert stelden al op 13 september 2018, in de commissievergadering middelen en bestuur, vragen aan het college van B&W over hoe men in Weert de Tijgermugproblematiek aanpakt. Deze vragen zijn te lezen en de antwoorden te beluisteren via de link naar de rondvraag (agendapunt 9).

Achtergrond informatie over het voorkomen van de Tijgermug in de regio Weert is te lezen in de flyer die men via deze link kan bekijken (Achtergrond_Tijgermugproblematiek).