Skip to main content

Huub van den Brand

By 21 april 2017januari 27th, 2018fractie

Huub van den Brand

– cultuur, bühne, stad, en dit behouden.

  • ex transport manager,
  • ex sales office manager,
  • ex voorzitter OR Aquarius,
  • 50 jaar muzikale en culturele ervaring,
  • bestuurlijke en sociale ervaring in verenigingen en de politiek,
  • Fatima.

Cultuurbeleid

  • Cultuur geeft zin aan het leven, verbindt mensen en verzet de zinnen.
  • Cultuur is onze voetafdruk op de aarde, het maakt ons tot wat we zijn.
  • Cultuur en kunst zijn van en voor ons allemaal. En ik wil dat graag behouden.

Het cultuurbeleid in Weert zal er op gericht zijn iedere Weertenaar van kinds af aan kennis te laten maken met en inzicht te krijgen in onze cultuur. De mogelijkheden voor creatie, presentatie en ontmoeting moeten ruimte scheppen voor talentontwikkeling en zelfredzaamheid en dient tevens bevorderd en gekoesterd te worden.

Cultuur verbindt mensen en cultuur zorgt er dus voor dat mensen zich prettig voelen en wat is er nu leuker dan mensen die zich prettig voelen. Blijdschap alom.
Cultuur verrijkt uw en mijn stad, Weert dus. Dat moeten we koesteren.
Daar moeten we in investeren, want “we worden wijs, niet alleen door de herinnering aan ons verleden, maar door de verantwoordelijkheid voor de toekomst” (George Bernard Shaw). In het algemeen vind ik, dat we het goede dat we hebben, moeten vasthouden en geen dingen doen waar we spijt van krijgen, dus een fijn gevoel moeten nastreven.

Ik wil graag samen met u ervoor zorgen dat we met z’n allen dat lekkere gevoel vasthouden, dan zou dat als een olievlek kunnen werken en zouden er meer mensen bereid zijn om voor een ander iets te doen. Dat fijne gevoel verbindt mensen. Ik heb op diverse plaatsen mijn “bühne” mogen hebben en het doet je dan erg goed om te zien hoe mensen genieten van cultuur. Onbetaalbaar. Voor die mens kom ik op; voor de kinderen, die we mogen laten spelen met en zonder muziek (muziekles terug op de basisscholen), voor de jeugd dat ze óók leren van muziek en cultuur te houden, voor de ouderen dat ze kunnen blijven genieten van al dat moois in onze stad. Bij de ouderen wil ik me sterk maken om gepaste muziek aan te bieden aan een speciale groep, namelijk de dementerenden. Muziek heeft de kracht om deze mensen te helpen. Dat is bewezen.

En ik ga ervoor pleiten dat er een ouderenbeleid komt in de gemeente Weert, want dat is er niet echt (meer dan 26.000 inwoners van Weert zijn ouder dan 50). Samen met die ouderen kunnen we verbindingen leggen om tot verbeteringen te komen.

Ik ben er klaar voor!!

De Ultieme Samenwerking Weert
onafhankelijke politieke beweging

Terug naar het overzicht