Skip to main content

Emotioneel staartje raadsvergadering Weert

By 29 september 2018september 29th, 2019Actueel Nieuws

Tekst door Leon Janssen, journalist Dagblad De Limburger (foto ter illustratie. Afbeelding: iStock)

De wethouders van Weert reageerden donderdagavond emotioneel op een voorstel van een aantal partijen in de raad om een onlangs aangelegde uitrit van de voormalige Van Horne-kazerne te sluiten. De motie werd ingediend door onder meer het CDA en de SP, twee van de vier van de coalitiepartijen in Weert en werd als laatste punt behandeld in de raad van Weert.

Dat riep bij PvdA-raadslid Fanida Kadra de reactie op of het CDA het college met daarin een CDA-wethouder niet vertrouwde. Het CDA vond dat ze in moest grijpen in een bevoegdheid van het college.

Teleurstelling
Wethouder Wendy van Eijk (VVD) stelde daarop dat de motie een gebrek aan vertrouwen uitstraalt in het college. Ze voelde zich persoonlijk aangevallen en reageerde emotioneel en huilde. Wethouder Tessa Geelen (CDA) stemde daarin toe. Wethouder Geert Gabriels gaf aan dat het college er alles aan deed de problemen bij Ambachtenhof zo goed mogelijk op te lossen. Hij vond het dan ook “zeer teleurstellend” dat partijen het voorstel in hadden gediend. De overige twee wethouders waren niet aanwezig tijdens de raadsvergadering.
Enkele partijen vonden dat Kadra bezig was met een “politiek spel”, “stoken” en “politiek in zijn slechtste vorm”.
 
Vetrouwen
Coalitiepartij SP trok daarop haar steun voor het voorstel in. Coalitiepartijen VVD en Weert Lokaal vonden dat de raad zich in dit geval niet in moest mengen met de werkwijze van het college. Uiteindelijk trokken alle partijen inclusief PvdA de motie in en spraken ze vertrouwen uit in het college en met name wethouder Van Eijk. “Het voorstel heeft een lading gekregen die wat ons betreft zeker niet de bedoeling was, aldus Marie-Michelle Stokbroeks van D66. “Er is politiek bedreven waar het om mensen zou moeten gaan”, stelde Conny Beenders van DUS Weert, “we hebben het niet goed gedaan met zijn allen.”

BRON: https://www.limburger.nl/cnt/dmf20180928_00074858/emotioneel-staartje-raadsvergadering-weert