Skip to main content

DUS Weert stelt vragen over openbare orde en veiligheid n.a.v. de raveparty aan de Vliesvenweg

Op 5 oktober stelde Rob van Dooren van DUS Weert vragen aan het college van B&W over de openbare orde en veiligheid n.a.v. een illegale raveparty.
Op het industrieterrein aan de Vliesvenweg was in de nacht van zaterdag op zondag een illegaal feest aan de gang dat op zondagochtend rond 8:45 uur door de mobiele eenheid werd beëindigd omdat de noodverordening met betrekking tot de coronamaatregelen werd overschreden. Op dat moment waren er nog ongeveer 150 feestvierders aanwezig.

Hieronder staan de vragen die DUS Weert stelde:

  1. Waarom is gekozen voor de inzet van de ME? Werd er verzet verwacht door de feestgangers?
  2. Waarom zijn de organisatoren en de bezoekers niet gearresteerd, voorgeleid en verhoord?
  3. Organisatie en bezoekers overtreden willens en wetens de noodverordening. Waarom zijn er dan geen boetes uitgeschreven?
  4. Volgens het Ministerie van Justitie en Veiligheid is het al of niet beboeten van bezoekers van illegale feesten een lokale afweging. Wat zijn in Weert de criteria voor het al of niet beboeten door de politie?
  5. De genoemde lokale afweging leidt tot willekeur tussen gemeenten. Hoe kan dit worden opgelost?
  6. Lokale ondernemers spannen zich in om te voldoen aan de corona-maatregelen het is immers hun broodwinning. Bij overtreding volgen boetes. Waarom is er verschil in benadering tussen ondernemers en illegale feestgangers/organisatoren?

 
FOTO door Weert-de-Gekste