Skip to main content

DUS Weert stelde vragen over Corona-teststraat, Luchtbehandeling Gemeentehuis, Groenonderhoud

By 12 september 2020Actueel Nieuws

Enkele vragen van de fractie DUS Weert.

DUS Weert wil weten of het college bereid is om samen met Nederweert en omliggende gemeentes actie te ondernemen om een Corona-testlocatie in het Weerterland te faciliteren en realiseren omdat tot op heden inwoners van de gemeente Weert vaak ver moeten reizen naar een testlocaties in Venlo, Helmond, Eindhoven of zelfs Urmond.

DUS Weert wilde weten hoe in het stadhuis van Weert het luchtbehandelingssysteem en de ventilatie van ruimtes zijn ingesteld op het Coronavirus zodat de veiligheid en gezondheid van medewerkers en bezoekers zo optimaal mogelijk kan worden gewaarborgd.
Inmiddels heeft DUS Weert een constructief en zeer verhelderend overleg gehad met de verantwoordelijke ambtenaar naar aanleiding waarvan een intern bericht aan de medewerkers mbt. ‘Coronamaatregelen stadhuis – luchtsysteem en ventilatie’ verscheen.

DUS Weert heeft naar aanleiding van diverse klachten over de staat van groenonderhoud en de openbare ruimte een bijzonder constructief gesprek gehad met de verantwoordelijke ambtenaar (Programmaregisseur Groen en Afval). Tijdens dit gesprek kregen wij een inzicht in hoe het groenonderhoud en afvalbeheer in elkaar zit; het was een verhelderende inkijk in een complexe organisatiestructuur.
De programmaregisseur liet ons dan ook weten dat meldingen openbaar gebied via de gemeentelijke website zeer zinvol zijn. Niet alleen om de overlast zo spoedig mogelijk te kunnen verhelpen maar ook om een goed beeld te kunnen krijgen van waar zich de meeste problemen voordoen. Doen DUS !