Skip to main content

DUS Weert pleit voor actievere bestrijding Tijgermug in Weert

By 1 mei 2019september 29th, 2019Actueel Nieuws

De Tijgermug is een zogenaamd invasieve exoot (een mug die van nature niet in Nederland voorkomt) en heeft zich volgens deskundigen al permanent gevestigd in Weert, met name het industriegebied Leuken-Noord. Dit is ook bij de gemeente bekend. Volgens deskundigen wordt over de aanwezigheid van de Tijgermug te lichtvaardig gedacht. Zij vinden namelijk dat er meer aandacht moet zijn voor het bestrijden van de Tijgermug omdat deze veel voor mensen levensbedreigende infectieziektes kan overbrengen waaronder o.a. het Zika-virus en Knokkelkoorts.

Al eerder vroeg DUS Weert aandacht voor de Tijgermug-problematiek in Weert. Zo stelde commissielid Peter Weekers en raadslid Piet Scholten hierover vragen in de Commissie Middelen & Bestuur en de Raadsvergadering.

DUS Weert is verheugd dat de gemeente Weert op 8 mei aanstaande een Sprekersplein organiseert over dit onderwerp. Enkele deskundigen komen die avond en het woord en geven een presentatie over de gevaren van de Tijgermug en op welke manier die in Weert bestreden wordt. Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De deskundige sprekers zijn:

  • Wilfred Reinhold (Stichting Platform Stop Invasieve Exoten)
  • Dr. Ir. Bart Knols (Medisch Entomoloog, Radboud Universiteit Nijmegen)
  • Dr. Marieta Braks (Centrum Zoönosen en Omgevingsmicrobiologie – RIVM)
  • Ing. Rolf Ruks (Inspecteur Expertise Natuur – NVWA)
  • Drs. Arjan Stroo (Centrum Monitoring Vectoren – NVWA)

Belangstellenden zijn welkom bij deze bijeenkomst die plaatsvindt op 8 mei aanstaande om 19:30 uur in het wijkcentrum Keenterhart (St. Jozefskerkplein 3, 6006 ZH Weert). De bijeenkomst is voor iedereen vrij toegankelijk.

Meer informatie: