Skip to main content

DUS Weert blij met nieuwe opzet weekmarkt Weert

By 29 februari 2020Actueel Nieuws

DUS Weert hield in mei 2018 een enquête over de weekmarkt van Weert. Daarnaast organiseerde DUS Weert hierover een dialoogavond. Wij zijn blij te lezen dat er met ingang van 14 maart een nieuwe, aantrekkelijkere opzet voor de weekmarkt gaat komen.

Door de traditionele weekmarkt in een nieuw jasje te steken hoopt men dat de binnenstad van Weert iedere zaterdag in het teken zal staan van een gezellige en levendige markt voor zowel bezoekers als ondernemers.

Hoe is deze verandering tot stand gekomen?
Nadat in november 2017 drie fracties een ‘motie vreemd aan de orde van de dag’ over de herziening van het marktbeleid van Weert hadden ingediend bleef het lange tijd stil.

Eind mei 2018 nam de Broedplaats van DUS Weert het initiatief om de situatie van de weekmarkt in Weert eens te onderzoeken en heeft daarom een enquête gehouden onder 3 verschillende belangengroepen (bezoekers van de markt, marktkooplui en de binnenstad ondernemers). De uitslag van de enquête werd gepresenteerd tijdens een dialoogavond van de Broedplaats DUS Weert op 11 juni 2018.

Op zaterdag 14 juli 2018 werden de resultaten van zowel de enquête als de dialoogavond aangeboden aan wethouder Tessa Geelen (zie foto’s), waarmee de Broedplaats DUS Weert een aanzet hoopte te mogen geven tot de herziening van het marktbeleid van Weert. Vervolgens heeft de gemeente samen met de marktcommissie en de marktkooplui de zaken besproken en is men gekomen tot een nieuwe opzet van de weekmarkt.

FOTO’s van het aanbieden van enquête uitslag op zaterdag 14 juli 2018.