Skip to main content

Dialoogavond / informatieavond ‘MENSGERICHTE GEMEENTE’

By 24 april 2019juni 12th, 2019Broedplaats

Op maandag 6 mei a.s. organiseert de Broedplaats DUS Weert een dialoog/informatieavond met als thema: ‘een mensgerichte gemeente’.

 
De samenleving is veranderd, burgers zijn mondiger geworden en hebben andere verwachtingen van de gemeentelijke overheid. Daarnaast wordt er binnen de gemeente veel gepraat over burgerparticipatie maar is nog lang niet altijd zichtbaar hoe dat vorm krijgt. Wat is een mensgerichte organisatie? Wat verwachten we van toegankelijkheid, klantvriendelijkheid en meedenken in oplossingen? Burgers en ondernemers die om uiteenlopende zaken een beroep doen op de gemeente krijgen vaak te maken met een scala aan regels en wetgeving. De hoeveelheid is ongekend waardoor men door de bomen het bos niet meer ziet en een enorme tijdinvestering nodig is om zich door de ambtelijke molen heen te worstelen. Centrale vragen bij deze bijeenkomsten zijn: Wat heeft de burger/ondernemer nodig en wat kan een gemeente doen om een meer dienstbare en mensgerichte gemeente te worden?

DUS Weert wil graag met burgers, ondernemers, ambtenaren en bestuurders hierover in gesprek tijdens de dialoog / informatieavond op 6 mei aanstaande. U bent van harte uitgenodigd.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Welkomstwoord en korte inleiding.
  • Spreker 1: Frans Henderikx, voorzitter dorpsraad Stramproy geeft een toelichting over zijn visie op van een ‘mensgerichte’ gemeente c.q. burgerparticipatie en welke rol voor een dorpsraad daarin is weggelegd.
  • Spreker 2: Laurens van der Voorst, schrijver van het boek ‘De democratie van de straat’ en bevlogen verteller gaat in op meer macht en verantwoordelijkheid voor burgers in straten, buurten, wijken en dorpen. Over waarom dat goed is en waarom en hoe dat vorm kan krijgen.
  • Dialoog in groepsverband aan de hand van een aantal stellingen.
  • Terugkoppeling dialooggroepjes en herformuleren stellingen.
  • Sluiting.

De dialoog / informatieavond op 6 mei is van 19:30 tot 21:30 uur in Buurthuis Fatima aan de Nieuwstraat 11 te Weert en is gratis toegankelijk. Om een indruk te krijgen van het aantal aanwezigen stellen we het op prijs wanneer u zich aanmeldt via email.

UPDATE 12-6-2019
Via deze link gaat u naar een pdf-versie van het verslag van de Dialoogavond van 6 mei 2019.