Dialoog

DUS Weert is zeer geïnteresseerd in de mening van de mensen in Weert.

 

DUS Weert maatschappelijke en politieke dialoog organiseert Dialoogavonden en Thema-avonden.

 

Op de dialoogavonden (max. 40 personen) wordt er met elkaar gepraat, over een actueel onderwerp, waarbij luisteren naar elkaar  erg belangrijk is.

 

Op de thema-avonden wordt er ingegaan op veranderingen in de politiek of wordt een keuze gemaakt voor een politiek of maatschappelijk thema. Hierbij kan een breder publiek aanwezig zijn.

DUS Weert doet dit om te luisteren naar wat er onder de mensen leeft. Vervolgens worden deze zaken meegenomen in de besluitvorming.

 

DUS Weert is van mening dat het traject naar besluitvorming over belangrijke thema’s in de raad heel anders moet. Nu maakt het college een voorstel en gaat de meerderheid, meestal de coalitie, akkoord en de oppositie stemt tegen. Maar wie heeft met de inwoners gesproken? Het traject begint bij de inwoners

 

U bent bij DUS Weert aan zet en wilt u ons helpen door uw mening of kijk op belangrijke thema’s met ons te delen? Uw visie is voor ons leidend in de besluitvorming, onafhankelijk en niet gebonden aan coalitieafspraken staat DUS Weert voor de inwoners van Weert.

De Broedplaats van DUS Weert kent momenteel 2 initiatieven: (1) Dialoogavonden en (2) Open Innovaties.

Hieronder een impressie van een dialoogavond.