Skip to main content

Besluiten van de gemeenteraad over: de Stadsboerderij, het Cultuurbeleid en het Gemeentefonds

By 14 maart 2021mei 7th, 2021Actueel Nieuws

In de raadsvergadering van 11 maart 2021 gaven Conny Beenders en Rob van Dooren van de fractie DUS Weert hun mening bij enkele agendapunten.

Door het vaststellen van het Bestemmingsplan Beekpoort-Nazarethsteeg (agendapunt-9), is de weg vrij gemaakt om de stadsboerderij te slopen. Conny Beenders van DUS Weert pleitte voor het behoud van de beeldbepalende en unieke stadsboerderij. Met 21 stemmen voor en 7 tegen, valt jammer genoeg het doek voor de stadsboerderij.

Over het Cultuurbeleid 2021-2024 (agendapunt-11) zei Rob van Dooren: “De culturele infrastructuur is een belangrijk onderdeel van de toegevoegde waarde van je stad“. In Weert heeft men een goed cultuurbeleid en is men goed bezig met de routeplanner cultuur. Voor DUS Weert is het vaststellen van dit cultuurbeleid dan ook een mijlpaal.

Bij de behandeling van het Gemeentefonds-decembercirculaire 2020 (agendapunt-13) deed de wethouder aan Rob van Dooren van DUS Weert de toezegging dat er vanuit de gemeente een goede communicatie naar zowel de inwoners van de betreffende wijk als naar de gemeenteraad zal gaan komen en dat men hen over dit project goed zal gaan en blijven informeren. Tevens bevestigde hij dat deelname aan deze pilot de gemeente Weert niets extra’s zal gaan kosten en dat dit ook niet ten koste zal gaan van het reguliere werk.