Wijkaccommodatie Boshoven zal niet landen op Open Park Weert

Actueel

Voor de wijk Boshoven zal er op termijn een nieuwe wijkaccommodatie worden gebouwd. Het onderzoek naar een geschikte plek is nog in volle gang. Wel is zeker dat de wijkaccommodatie niet op Open Park Weert zal komen te liggen. Dat zegde wethouder van den Heuvel uitdrukkelijk toe in de raadsvergadering van 8 mei j.l.

“De maatschappelijke activiteiten die daar plaats kunnen vinden (in de buitensport accommodatie van Open Park Boshoven) zijn vaak wel iets meer bovenwijkse maatschappelijke activiteiten die daar gaan plaatsvinden. Het is niet de bedoeling dat het de wijkaccommodatie van Boshoven gaat worden, dat is ook heel duidelijk uitgesproken en is ook de mening van het college. Die hoort op een andere (locatie). Met name van ouderen, zoals we eerder in deze vergadering hebben gehoord, moeten we niet vragen om de ringbaan over te steken maar dat geldt voor meerdere doelgroepen.”

DUS Weert zal de wethouder en het college dan ook houden aan deze uitspraak en ziet met belangstelling het voorstel voor de locatie van de nieuwe maatschappelijke accommodatie Boshoven tegemoet.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.