Verbreding van de A2 ook tussen Weert en Eindhoven noodzakelijk!

Actueel

Op 20 juni is in het provinciaal blad door de provincie Limburg de volgende kennisgeving gepubliceerd: “Voornemen tot 10 separate verkopen van gronden door de Provincie Limburg in het kader van de uitbreiding A2”. Dit in het kader voor de verbreding van de A2 tussen de knooppunten ‘t Vonderen en Kerensheide.

DUS Weert stelt over de verbreding van de A2 de volgende vragen:

  1. Is het college van Weert op de hoogte van deze publicatie?
  2. In het verleden is er regelmatig vanuit Weert gelobbyd voor verbreding van de A2 Weert-Eindhoven. Oud gedeputeerde Anton Kirkels is in 2014 nog een petitie begonnen om de A2 tussen Weert en Eindhoven verbreed te krijgen. De situatie op dit stuk A2 is niet verbeterd. Elke dag staan honderden auto’s in de file. Welke stappen zijn er vanaf die tijd door het college van B&W gezet om de verbreding van de A2 tussen Weert en Eindhoven onder de aandacht van de provincie Limburg en Den Haag te brengen?
  3. Welke initiatieven gaat het college ondernemen om verbreding van het traject Weert-Eindhoven wederom onder de aandacht te brengen bij de provincie Limburg en opnieuw een lobby richting Den Haag op te starten?
  4. Voor de regio Weert is verbreding van de A2 eigenlijk een must. Niet alleen een economisch belang speelt hier maar ook een belang voor het woon-werkverkeer. In de publicatie wordt gesproken over de flessenhals ’t Vonderen en Kerensheide. Door het verbreden van de A2 aldaar verschuift de flessenhals o.i. naar het noorden en komt het traject Weert-Eindhoven nog meer in de knel en dat kan niet de bedoeling zijn. Hoe ziet het college van B&W dit?

Lees hier de beantwoording van deze vragen door het college van B&W.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.