Ledenvergadering DUS Weert stelt Kieslijst en Actieprogramma 2022 vast

Actueel

De leden van DUS Weert hebben in hun ledenvergadering van donderdag 6 januari jl. de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 vastgesteld. DUS Weert deed in 2018 als nieuwe onafhankelijke lokale politieke beweging mee aan de gemeenteraadsverkiezingen en behaalde maar liefst 3 zetels. DUS Weert is uitgegroeid tot een partij waarin inwoners van Weert zich herkennen en die op een actieve wijze en betrokkenheid richting wil geven aan het besturen van de stad. Iets waar we trots op zijn.

Conny Beenders-van Dooren lijsttrekker
De huidige fractievoorzitter Conny Beenders en tevens oprichter van DUS Weert is unaniem gekozen tot lijsttrekker. De ledenvergadering roemt haar gedrevenheid en oprechte betrokkenheid met de inwoners van Weert. Naast Conny is de lijst gevuld met kandidaten die vol in de Weerter gemeenschap staan. Een typisch kenmerk van DUS Weert leden. De lijst is een mengeling van nieuwe gezichten en oude bekenden waarbij het enthousiasme van jonge leden samengaat met de kennis en ervaring van ouderen. De nieuwelingen zijn zich al een tijdje aan het voorbereiden op een mogelijk raadlidmaatschap door actief deel te nemen aan de steunfractievergaderingen. In totaal kent de kandidatenlijst van DUS Weert 26 namen.

Actieprogramma
DUS Weert kent een actieprogramma dat ook in de ledenvergadering is vastgesteld. DUS Weert wil de komende jaren besturen op basis van samenwerking met inwoners, instellingen, bedrijven en andere raadfracties. DUS Weert wil daarnaast opkomen voor de kwetsbaren in de samenleving en vernieuwing en verandering stimuleren ten dienste van de Weerternaren. Naast het stimuleren en ondersteunen van een sterke economie wil DUS Weert ook zorgdragen voor een veilige en sociale gemeente waar iedereen zichzelf kan en mag zijn. Het actieprogramma is vanaf week 3 te vinden op de website van DUS Weert.

De eerste 10 kandidaten op de verkiezingslijst van DUS Weert zijn:

  1. Conny Beenders-van Dooren (Groenewoud)
  2. Peter Weekers (Graswinkel)
  3. Karin Duijsters (Molenakker)
  4. Piet Scholten (Centrum)
  5. Ton van de Kruijs (Laar)
  6. Aase Wip (Tungelroy)
  7. Peter van Akkerveken (Centrum)
  8. Eric Mertens (Boshoven)
  9. Xam Scholten (Centrum)
  10. Kim Stultiens (Leuken)

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.